Filler behandlinger

 I 2015 ble det satt over 62000 enheter med injeksjoner i Norge. På verdensbasis fikk over 23 millioner mennesker utført en form for kosmetisk injeksjon. Behandlingen er allerede å anse som "stueren", og flere enn du kanskje tror benytter seg av dette.

Fillers har lenge vært forbundet med store lepper og høye kinnben, en noe unaturlig look. De fleste er livredd denne effekten og vil absolutt ikke utsette seg for dette. Nå er det likevel slik at det er enormt mange mennesker som får satt fillers. Grunnen til at du ikke kan se det, er at det er riktig utført, av rett personell, i rett område og med rett filler i riktig dybde. Når filler settes riktig skal ingen kunne se at du har gjort noe. Du skal bare se freshere ut.

Trenden har utviklet seg. Før dreide de seg om å fylle opp lepper og linjen mellom nese og hake (nasolabiale linjen). Nå ser vi imidlertid at teknikkene som er populære gir en slags hudforyngende fuktbehandling og en generell fornyelse til hele ansiktet.  Fuktbalansen i huden reguleres, og resultatet ser veldig naturlig ut, som om du endelig har sovet godt flere netter.

 

Hva er filler?

En filler er en kunstig fremstilt, legemiddelklassifisert gelé som injiseres i hudens dypere lag for å fylle ut vevet. De fleste fillermerker inneholder hyaluronsyre, et stoff som allerede finnes i kroppen. Hyaluronsyre trekker til seg og binder fuktighet i huden. Kun små mengder skal til for å oppnå en generelt foryngende effekt. Type filler velges ut fra området som behandles og ønsket effekt. Hvor dypt de injiseres avhenger også av område og behandling. Det skal injiseres av lege eller spesialutdannet sykepleier, med høy kompetanse innen kosmetiske injeksjonsbehandlinger. Det benyttes enbetraktelig mindre mengde i en rynkebehandling enn til f.eks forstørrelse av en hake.

 

Hvordan virker fillers?

  • Fyller ut og minsker rynker og linjer i ansiktet.
  • Forsterker konturer i ansiktet som er visket litt ut eller aldri har vært tydelige, som hake, kinnben, kjeve eller lepper.
  • Glatter ut ujevnheter som arr og groper i ansiktet.
  • Skaper symmetri i ansiktet.
  • Øker volum i utvalgte deler av ansiktet
  • Virker plumpende

 

Viktig:

En filler erstatter ikke et kirurgisk inngrep. Et ansiktsløft er en langvarig endring, mens en fillers effekt avtar, avhengig av hvilken filler du har brukt og hvor i ansiktet den er satt. Dette er mer midlertidig. Påfyll etter 6-12 måneder er vanlig.

 

Hvor bruker man fillers?

Fillers kan brukes der det er behov, men mest vanlig er det å bruke dem på hals, ansikt, bryst og hender der du ønsker å fylle ut linjer eller øke volum, som f.eks i leppene.

 

Bivirkninger:

I likhet med andre tilsvarende behandlinger registreres bivirkninger, men det rapporteres om så få komplikasjoner at behandlingen regnes som trygg, så sant den er utført hos kvalifisert personell. Ømhet og hevelse like etter behandling er vanlig. Blåmerker kan forekomme. Den vanligste bivirkningen, selv om den er sjelden, er et klumpete resultat. Dette skyldes dårlig plassering av produkt. Er du allergisk bør du likevel alltid konsultere lege før du begir deg ut på slik behandling.