SOLKREM TILPASSET DIN HUDTYPE

Vår og sommer betyr ofte mer uteliv på de fleste av oss. I tillegg er solen sterkere på våren og vi møter den med vinterblek hud, der pigmentcellene har ligget i dvale. Det tar noen dager i solen før de beveger seg opp til hudoverflaten og gjør oss brune, eller rettere sagt: beskytter oss slik de skal gjøre. For det er jo det denne brunfargen er – hudens egen beskyttelse, som en beskjed til oss om at nå er det litt vel mye å jobbe med. Derfor er det særlig viktig med høy SPF og redusert tid i solen de første dagene. Når du merker at du tåler litt mer, kan du gradvis øke tiden i solen.

 

 

Hvorfor er det så viktig å beskytte seg mot solstrålene?

  • Solstrålene står for det meste av hudaldringen. UV-stråling gjør at det dannes frie radikaler i huden. Disse molekylene ødelegger andre molekyler og strukturer i huden, som kollagen og elastin. Når bindevevet svekkes, blir huden mindre elastisk og mister sin ungdommelige spenst.
  • Fettstoffer i huden skades også, og man kan oppleve en tørrere og mer sensitiv hud.
  • Solstrålene vil etter hvert gi deg både for tidlig hudaldring og pigmentflekker. Sliter du med pigmentflekker fra før, vil de aldri bli helt borte om du ikke beskytter med SPF. Kun én dag i litt svak sol trigger pigmentflekkene til full blomstring. Bruker du produkter for å jevne pigmenteringen, MÅ du bruke SPF samtidig!
  • Sist, men ikke minst: UV-stråler virker også kreftfremkallende.

 

Du føler deg kanskje freshere med litt farge etter en lang vinter? Husk at denne fargen kommer selv om du beskytter deg – det tar bare litt lenger tid. Til gjengjeld ivaretar du din hudhelse og forebygger hudskade og hudaldring.

 

Solkrem er ikke lenger klissete

Tidligere ble solkrem forbundet med kliss og utbrudd av akne. Absolutt ikke noe som verken var behagelig eller lekkert på huden. Slik er det ikke lenger, heldigvis. Nå finner du solkrem til alle hudtyper og ønsker. Her er noen av våre favoritter:

 

sol

 

Solkrem med lett konsistens som passer alle hudtyper:

Elixir Hydractil Daily Defense SPF 15 er en ultralett fuktighetskrem med UVB- og UVA-filter som passer perfekt som daglige beskyttelse. Den inneholder en kombinasjon av reparerende og beskyttende ingredienser som forebygger og reparerer de daglige skadene UV-stråler gir. De aktive, milde virkestoffene opprettholder en bedre fuktighet, reduserer frie radikaler, gir jevnere hudtone og styrker hudbarrieren.

 

Solkrem til fet og kombinert hud:

Doctor Babor Mattifying Protector SPF 30 har høy beskyttelse og mattende effekt på huden.  Ingrediensene aktiveres i det øyeblikket UV-stråler treffer huden, slik at antioksidanter og vitaminer leveres i huden akkurat der og når det er behov for dem. I tillegg til den mattende effekten virker solkremen også beskyttende, hindrer uvelkomne partikler i å trenge inn i huden, og sikrer at huden bevarer tilført fuktighet.

 

Solkrem til voksen hud:

Dr. Schrammek Global Defence Cream SPF 20 er en antirynke-dagkrem som gir huden en eksepsjonell beskyttelse mot frie radikaler og lysindusert aldring. I tillegg til bredspektret beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler beskytter den også mot de skadelige, infrarøde strålene fra sollyset.

 

Fullverdig dagkrem med SPF:

ČUVGET Protective Day Cream er det ultimate produktet mot eksponering av frie radikaler på dagtid. Det norske produktet er basert på patentsøkte og prisbelønte teknologier fra de fineste ekstraktene av arktisk opprinnelse. Lett konsistens og god pleie og beskyttelse. 


 Sol

 

SPF til café og byliv:

Dr. Ankerstjerne Urban Protection Day Cream er en norskprodusert Anti-age dagkrem med høy solfaktor og bredspektret UV-beskyttelse (SPF 30 UVB + UVA PF). Reduserer rynker og øker hudens elastisitet og stramhet. Inneholder i tillegg innovative ingredienser som beskytter mot luftforurensningsrelaterte hudskader. Medium rik konsistens. Svært god absorpsjonsevne som gjør at huden ikke danner kviser, føles fet eller blank ved bruk. Anvendes som dagkrem og kan påføres så ofte som nødvendig. Velegnet til alle hudtyper. 

 

Solkrem til pigmentflekker:

Doctor Babor Spot Protector SPF 30 er en lett dagkrem med SPF 30 som effektivt vil forhindre nye pigmentflekker. Den inneholder UVA- og UVB-filtre, samt et trippelrotekstrakt fra urter som hemmer melaninsyntesen (pigmentproduksjonen).  Den har en antioksidanteffekt som styrker hudens naturlige beskyttelse. Inneholder også lysreflekterende pigmenter som gir en øyeblikkelig glød. 

 

Dr. Schrammek Mela White Day Cream er en aktiv dagkrem med solfaktor. Denne formulaen med et balansert kompleks av aktive ingredienser og UV-filtre skal jevne ut eksisterende hyperpigmenteringer og forebygge nye. Sørger for en hud i harmoni og jevnere hudtone. Kremen skal være anti-inflammatorisk, beroligende og spekket med antioksidanter.

 

Solkrem med farge:

Dr. Schrammek Blemish Balm har en svært beroligende og behandlende effekt som gjør at den også kan benyttes om natten ved behov. Den skjuler rødhet og ujevnheter på hudoverflaten. Den har en sterk anti-inflammatorisk og beroligende effekt som roer irritert, rød og uren hud.

Blemish Balm-kremene har behandlende effekt på sensitivitet, som for eksempel solbrent hud, små sår på huden, munnsår eller kløe etter insektbitt. Et fysisk filter beskytter huden i solen. Dr. Schrammek Blemish Balm finnes i fire gode farger: Honey, Light, Classic og nyheten Dark Brown.

 

 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres